Startelvan: Alfred, Mohsen, Hult, Rådström, Jesper, Per J, Marco, Gustav, Anton, Per L och Isak.
Avbytare: Henric, Fredrik R, Albin, Victor och Javid.

1-0 Marco Miller (3) (Ass: Per Johansson)
4-0 Marco Miller (54) (Ass: Isak Olsson)
5-0 Mohsen Hosseini (61) (Ass: Isak Olsson)
6-0 Victor Westh (66) (Ass: Albin Tärning)
6-1 Lars Sandberg (67)
7-1 Albin Tärning (71)
7-2 Lars Sandberg (73)

För första gången denna säsong kom vi med 16 spelare till match, det är en lyx vi inte varit bortskämda med denna säsong. Återigen får vi ha tillgång till Per J, Per L, Marco och Anton samt Gustav som missade sista A-lagsmatchen. Dessa fem tillsammans med den andra kärnan av Västanviks AIF 2 blir ett mycket bra Division 6 lag!

Vi har lite målvaktskris när Tobias är skadad, Isak skadad och Kim borta pga handbollsmatch, så ikväll fick 14-åriga Alfred Renhult Larsson förtroendet att starta sin första seniormatch i målet, förra veckan gjorde han debut men då som utespelare, vi kan redan nu avslöja att han tog chansen ikväll och gjorde en bra match!

Vi får en drömstart då vi tar ledningen i den 3:e minuten redan, det genom ett anfall ute till höger där Isak hittade ut till Per J som i sin tur slog ett inlägg som Marco avslutade säkert och 1-0 var ett faktum. Vi ägde bollen mer första 10 minuterna, vi tilläts att rulla boll ostörda och med säkerhet kunde vi hålla bollen inom laget utan att stressa. Rinn väntade på att vi skulle göra ett misstag och huga på den direkt. Det var vad som hände precis i den 10:e minuten när duktiga Robin J kom in i vårt straffområde men lyckades inte hitta Andreas H och vi kunde rensa.

Rinn kämpade på och i minuterna 13 och 16 kom man i kontringar men vid bägge tillfällena var Alfred med på noterna och ner snabbt och tog bollen före anfallaren i Rinn. Fanns det någon som helst tvekan runt Granevik om Alfred så var den borta efter dessa två säkra ingripande. Runt den 20:e minuten så kom Per J runt på sin kant igen och slog ännu ett fint inlägg som Marco hoppade högst men tyvärr nickade över. Bara två minuter senare så slog Andreas R in ett bra lurig inlägg som någon touchar och förlänger bollen, Per J sträcker sig allt vad han kan för att stötta in bollen men den hinner smitta tätt utanför stolpen.

Vi skulle få in 2-0 i den 24:e minuten genom Gustav, allt börjar ute till höger där Mohsen slog en läcker boll mellan bortalagets backar och Gustav tar en löpning och kommer fram samtidigt som Sebastian i Rinn målet och någon mer, Sebastian får inte tag i bollen och Gustav hittar luckan någonstans mellan klungan som samlats runt bollen och skjuter in 2-0! Rinn svarade med ett skott utanför av Andreas H. Vi skulle även få in ett 3-0 mål strax innan halvtid, det kom efter ett inlägg från höger av Per J som målvakten inte får tag på och Isak högg som en kobra och sköt mot ett tomt mål och 3-0 var ett faktum.

Vi gör en halvdan första halvlek, om man ska jämföra med förra fredags matchen, men vi är väldigt effektiva framåt just nu och det gav oss en trygg 3-0 ledning. Under halvtid försökte vi få spelarna att förstå vikten av att minska antalet bolltoucher när man fick bollen, ju förre desto snabbare skulle vårt passningsspel bli och desto svårare för dom att hinna med och täcka ytorna som vi skapade.

Killarna förstod detta och vi gör en betydligt bättre halvlek. Det första av vikt som sker i 2:a halvleken var en försök till solo-räd av duktiga Martin Pihlström, men Hult var med på noterna och fick slut på det försöket strax innan straffområdet. I den 50:e minuten var vår andra mittback, Rådström, som lyckades få stopp på ännu en kontring och rensa till hörna.

I den 54:e minuten gör vi 4-0, Marco blev tvåmålskytt efter en något tilltrasslad situation. Allt började med att Gustav hittade till Isak och denna försökte spela till Marco men en och annan ben i Rinn är på bollen som till slut hamnade hos Marco som inte gjorde något misstag, 4-0! Vi behövde inte vänta länge innan 5-0 kom, återigen är det lite kalabalik i Rinns straffområde innan bollen hamnade strax utanför straffområde hos Mohsen som drog iväg ett lågt skott som hittade en väg fram till 5-0 åt oss.

Runt den 65:e minuten gjorde vi alla 5 byten direkt: Henric mot Jesper, Per L mot Fredrik (som debuterade ikväll), Per J mot Victor, Albin mot Isak och Javid mot Anton. Detta brukar resultera i lite oreda i laget som gör så många byten samtidigt, men denna gån resulterade det rätt bra för vid första bolltouchen vinner Albin bollen och hittar till Victor som drev bollen någon meter innan han avslutade otagbart för målvakten, 6-0! Tyvärr så blev vi lite för nonchalanta och under några minuter så ville alla framåt och göra mål och hemjobbet blev lidande och redan minuten efter vårat 6-0 mål fick Rinn hål på Alfred, ett lågt inlägg från Thomas Nilsson som slängde sig och fick stortån på bollen och den gick rakt upp i krysset, inget som Alfred kunde göra något åt.

Vi gör 7-1 genom Albin i den 71:a minuten, Affe gör en säker räddning på ett skott av Andreas H i den 72:a minuten, minuten senare tappar vi markeringen och Lars fick göra 7-2. Vi har bud på åttan, först skjuter Fredrik en frispark i muren och bollen smiter tätt utanför stolpen i den 75:e minuten, minuten efter så tror jag att det var Fredrik som prickar stolpen. I sista minuten är vi nära igen, tror det var Javid eller Albin som fick iväg ett skott som är på väg in men som Nils rensar bollen som går på stolpen och längs mållinjen.

Som sagt en bra genomförd match av alla, bättre i 2:a halvlek. Alfred visade att vi kan lita på honom, Mohsen gör en bra match samt målskytt, Hult och Rådström ingav trygghet, Jesper hade några snygga dribblingar och gör en bra match. Per J ger oss trygghet med boll, samt snabbhet och bra inlägg på sin kant, Marco är en ren mur för våra motståndare att ta sig förbi, Gustav får det att se enkelt ut, får ta mycket stryk, Anton hade en tuff markering men lyckades komma loss en hel del, Per L är så otrolig trygg med bollen vilket ger oss tid att komma rätt, Isak som är målvakt men fingerskadad och därför återigen utespelare och går ifrån matchen med 1 mål och 2 assist visar att vi har en bra anfallare i honom också.

Avbytarna kom in och det märktes inte på vårat spel någon som helst försämring. Henric hade några dueller mot stenhårda Kevin och stod upp, Victor kom in och fick göra sitt efterlängtade första mål, Albin gjorde ännu en pigg inhopp och visade upp ett hårt arbetande anfallare med en imponerande driv, mål och assist, visar att han vill in i startelvan, Javid som går genom en tuff period i livet nu tog ”petningen” från startelvan på bästa sättet och gjorde ett bra inhopp, sist men inte minst kvällens debutant Fredrik Rydberg imponerade på mig, har hört talas om hur bra Fredrik varit och utan att ha något att jämföra med så blev jag inte ett dugg besviken och hoppas på att vi får se mer av Fredrik!